OKG 6 – Cor Molenaar over de stand van de retail

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/232116365″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]


Cor Molenaar
is retaildeskundige en bijzonder hoogleraar eMarketing op de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Altijd als er nieuws is over de retail (de Bijenkorf wijzigt strategie, V&D staat op omvallen) wordt Cor om zijn visie gevraagd. Tijd om samen met Cor Molenaar de stand van de retail op dit moment op te maken. Wat gaat de toekomst van de retail brengen? Hoe kan je als fysieke retailer nog winnen van je online concurrentie? Luister het hier!

Abonneer je op deze podcast via iTunes (voor iOS) of Stitcher (voor Android) via onderstaande knoppen:

subscribe itunes subscribe stitcher

 

De afgelopen jaren is het besef ontstaan bij fysieke retailers dat klanten niet meer naar de winkel hoeven, maar naar de winkel willen. Dat vraagt om een andere benadering van het winkelen. Fysieke winkeliers moeten meer in gaan spelen op de hedonische aspecten van het winkelen. Dat betekent dat ze de zintuigen zo moeten prikkelen en de klanten zo moeten helpen, dat klanten een geluksgevoel overhouden aan het bezoek aan de winkel.

Online retailers met fysieke winkels waarover we het gehad hebben:

Coolblue Winkels

Amazon Winkel

Bax-Shop Winkel in Goes

 

Winkels moeten gastheerschap weer terugbrengen in de winkels.

 

Experience Store: Johnnie Walker House

 

Het nieuwste boek van Cor Molenaar is:

Kijken, kijken, anders kopen  waarin Cor in zijn glazenbol kijkt over de toekomst van de retail en zijn visie wetenschappelijk onderbouwt.

 

Ook in deze aflevering:

CX Circle is de community voor professionals die bezig zijn met Customer Experience. Deze stichting heeft als doel kennis, inspiratie en netwerk te delen om de klantbeleving van jouw organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Het eerste event van CX Circle is op 23 november en heeft als thema:

Challengers – wat de gevestigde orde kan leren van de new kids on the block.

Klik hier om je aan te melden!

 

Ik ben benieuwd naar wat jij vindt van de podcast. Wil je me laten weten wat goed gaat, beter kan en welke onderwerpen je graag wil horen? Dat kan via sydney@sydneybrouwer.nl of LinkedIn. Je kan ook onderstaand formulier invullen: