Over Sydney Brouwer

Hoi, mijn naam is Sydney Brouwer. Bedankt voor je interesse in wie ik ben. Laat me je een beetje over mezelf vertellen. Ik inspireer organisaties om klanten en medewerkers fans te maken. Ik doe dit als spreker, met mijn podcast Over Klanten Gesproken en mijn boeken Als de Koning je klant zou zijn, Six Star Service en Klantgericht Leiderschap.

Bedrijven waar het gaaf is om bij te werken en leuk is om van te kopen

Ik ben gefascineerd door bedrijven waar het gaaf is om bij te werken en leuk is om van te kopen. Deze fascinatie begon in mijn studententijd. Tijdens mijn studie had een bijbaantje als beveiliger. Toen ik een keer nachtdienst had, liep ik mijn ronde door een kantoorgebouw en op de kamer van de directeur zag ik een boek in de kast staan: Be Our Guest. Het gaat over hoe Disney elke dag werkt aan een betere klantbeleving en klantgerichte cultuur. Ik las de flap en was gelijk enthousiast. Dat boek heb ik toen in drie nachtdiensten uitgelezen en dat inspireerde mij om ook in Nederland op zoek te gaan naar bedrijven die goed zorgen voor klanten en medewerkers. Dat was het begin van deze mooie reis.

Bringing humanity back to business

Als je in een notendop wil omschrijven wat ik doe, dan is dat spreken en schrijven. Er is echter een diepere drijfveer. Ik geloof dat organisaties zich de afgelopen decennia te veel hebben gericht op doelen, percentages, processen, KPI’s en cijfers. Te vaak is het menselijke aspect in de relatie met de klant en met medewerkers uit het oog verloren. Ik geloof ook dat organisaties die erin slagen dit menselijke aspect terug te brengen, de komende jaren als winnaar uit de bus zullen komen. Dat is dan ook mijn missie: Bringing humanity back to business.

Feitjes die maar weinigen weten

Het zou kunnen zijn dat je dagvoorzitter bent op een event waar ik spreek en je daarom deze pagina leest. Dus om het je gemakkelijk te maken, een paar wist-je-datjes hieronder:

 1. Ik ben precies in het midden van de Millennial Generation geboren: juli 1987.
 2. Ik woon in Amersfoort, de stad op het absolute middelpunt van Nederland. Maar Amersfoort is bekend van nog meer dingen. De slavink bijvoorbeeld! Een echte Amersfoortse uitvinding.
 3. Ik ben getrouwd met Renate. Zij staat nog vaker voor de groep dan ik. Groep 4 welteverstaan.
 4. Samen hebben we een zoontje, Mick. Ons eigen kerstkindje, want hij is geboren op 25 december 2021. Zijn tweede naam is Rens en is daarmee vernoemd naar allebei zijn ouders: R en S
 5. Ik speel veel improvisatietheater en ook apenkooien is een grote hobby van me. Als het op spelen lijkt, dan vind ik het al snel leuk.
 6. Ik hou niet van bazen, behalve The Boss. Ik ben een grote Bruce Springsteen-fan. Ik ben bij verschillende concerten van hem geweest en ik kan zijn complete repertoire meezingen. Een Springsteen-fan zijn is genetisch bepaald in mijn familie. Mijn moeder en zus hebben die genen ook.
 7. Ik heb een kat genaamd Guus. Hij is spierwit en kampt met een identiteitsstoornis. Hij apporteert en loopt de hele dag kwispelend achter me aan. Ik vermoed dat hij in een vorig leven labrador was.
 8. Ik ben regelmatig op de golfbaan te vinden.

Heb je interesse om mij in te huren voor je volgende event? Dan heb ik hieronder twee handige linkjes voor je. Je kan natuurlijk ook het contactformulier onderaan deze pagina invullen:

  1. Klik hier voor een overzicht van mijn lezingen en inspiratiesessies;
  2. Klik hier om direct een vrijblijvende aanvraag te doen.

Goed, dat was het dan voor nu. Om af te sluiten vind je hieronder een filmpje dat je een goede indruk geeft van mijn inspiratiesessies.

Neem contact op met Sydney