• Home
  • Spreker onderwijs

Sydney Brouwer, spreker onderwijs, voor nuttige én leuke studiedagen!

Geef een nuttige én leuke invulling aan studiedagen en bijeenkomsten in het onderwijs met Sydney Brouwer, spreker onderwijs. Sydney geeft meer dan 80 presentaties per jaar die worden beoordeeld met een gemiddelde van 8,9. Zijn presentaties staan bekend om humor, hoge energie en praktische tips voor in de praktijk. In zijn presentaties voor het onderwijs richt Sydney zich op het versterken van de pedagogische driehoek door de relatie tussen ouders en de school te verbeteren. Zijn inspiratiebron (en spiegel) voor deze presentaties is zijn vrouw Renate, gepassioneerd leerkracht in het basisonderwijs.

Foto door Brian Elis

Verbeter de relatie tussen ouders en de school

Tegenwoordig is het makkelijker dan ooit voor ouders contact op te nemen met leerkrachten en scholen voor opmerkingen, wensen of klachten. Natuurlijk willen ouders het beste voor hun kind, maar leerkrachten en scholen zijn ook gebonden aan de realiteit van elke dag: het managen van zo’n 30 kinderen in een klas. Het is dus altijd balanceren. Feit is dat een goede verstandshouding tussen ouders en de school bijdraagt aan een betere ontwikkeling van het kind. Hoe doe je dat?

De sleutel tot een sterkere relatie is empathie, wederzijds begrip en samenwerking. In zijn presentatie in het onderwijs gaat Sydney Brouwer hier op een humoristische en praktische manier op in. Met verrassende lessen vanuit Disney, de Chinese taal en Indiana Jones inspireert Sydney deelnemers om direct zelf aan de slag te gaan met het verbeteren van de relatie met ouders!

Lessen en tips uit onderwijs presentatie

Als spreker onderwijs geeft Sydney Brouwer handige tips over hoe je:

– Begrijpt hoe empathie werkt in het brein en hoe je barrières kunt doorbreken.
– Luisteren heeft pas zin als de ander zich ook gehoord voelt;
– Het vinden van vraag-achter-de-vraag om erachter te komen wat er écht speelt;
– Hoe ga je op een juiste manier om met emoties bij de ander.

Humor, interactie, en inspiratie

Sydney’s presentaties over het versterken van de band tussen ouders en school staan bekend om hun levendige sfeer, de actieve betrokkenheid van het publiek, en motiverende boodschappen. Dankzij een unieke mix van humor en diepgaande inzichten maakt Sydney een blijvende indruk. Zie Sydney aan het werk in onderstaande video en hoor welke vier vragen met JA beantwoord moeten worden voor een succesvolle bijeenkomst.

Wat anderen zeggen

Lees wat deelnemers zeggen over Sydney’s aanpak:

“Inspirerende sessie rondom klantgericht leiderschap in het onderwijs bij OPSPOOR. Hoe kan het onderwijs beter aansluiten bij ouders en daarmee een nog betere samenwerkingspartner vormen in de pedagogische driehoek rondom de ontwikkeling van het kind.” – A. Brugman – Lid van College van Bestuur OPSPOOR

“Grappig, passend, herkenbaar, geboeid tot de laatste minuut!” – Deelnemer presentatie voor Speciaal Basisonderwijs

Sydney’s presentaties worden beoordeeld met een gemiddeld van 8,9 (hoger dan hij vroeger haalde op school ;-)).

Boek Sydney Brouwer, spreker onderwijs, voor jouw studiedag of bijeenkomst

Ben je klaar om de samenwerking tussen ouders en school naar een hoger niveau te tillen? Neem vrijblijvend contact op met Sydney via hallo@sydneybrouwer.nl of vul het contactformulier in. Ontdek hoe Sydney’s presentaties een positieve verandering kunnen brengen in de dynamiek tussen ouders en school. Telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 10:00 en 12:00 uur via 085 004 57 91.