OKG 40 – Inwoners sneller en beter bedienen door zelfsturend te organiseren


Over Klanten Gesproken aflevering 40 heeft een primeur! Het is de eerste aflevering waar ik een overheidsinstantie te gast heb. Ik spreek met Anne-Marleen Dijkhuis, organisatie adviseur bij Gemeente Hollands Kroon. Hollands Kroon staat bekend als meest innovatieve en vooruitstrevende gemeente van Nederland. Dit komt omdat ze volledig zelfsturend georganiseerd. Hierdoor zijn ze in staat inwoners veel beter en sneller te bedienen. Anne-Marleen vertelt over hoe ze de stap naar zelfsturend organiseren gemaakt hebben en wat commerciële bedrijven ervan kunnen leren.

 

Actie CX Sessie 4: New ways of doing business

Anne-Marleen zal ook spreken op het CX Circle event van 18 april 2017. CX Sessie 4: New ways of doing business staat helemaal in het teken van nieuwe manieren van organiseren en dat bijdraagt aan een betere klantbeleving. Naast Hollands Kroon spreekt ook Allard Droste, auteur van bestseller “Semco in de Polder“, Drukwerkdeal en natuurlijk onze host ING. Ervaar de ING way of working waarin ze Agile combineren met een grote focus op customer experience. Voor luisteraars van deze podcast heb ik een speciale actie. Meld je nu hier aan voor het event en stuur mij de bevestiging van je aanmelding op sydney(at)sydneybrouwer.nl. De eerste tien aanmelders ontvangen het boek “Semco in de Polder” gratis!

 

Abonneer je op deze podcast via onderstaande knoppen

 

Door het succes van Hollands Kroon, staan ze flink in de picture. Alleen in 2016 bezochten al 170 bedrijven en instellingen de gemeente om te leren van deze manier van organiseren. Ook worden er regelmatig nieuwsitems over de gemeente gemaakt. Hieronder een item van de NOS.

In 2012, toen deze gemeente ontstond door een fusie, werd de nieuw visie gepresenteerd aan medewerkers. Dat werd gedaan met onderstaand filmpje.

Samen met Anne-Marleen heb ik een artikel geschreven over de transformatie van de gemeente. Dat artikel vind je hier.