OKG 24 – Great customer experiences don’t happen by accident, they are created on purpose met Shaun Smith

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/261300264″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Wederom heb ik een Goeroe te gast in Over Klanten Gesproken. Ditmaal Shaun Smith uit Groot-Brittannië. Shaun is de schrijver van verschillende boeken rondom Customer Experience. In dit gesprek duiken we in zijn nieuwste boek On Purpose. Hierin beschrijft hij waarom bedrijven die sterk purpose gedreven zijn, vaak in staat zijn een memorabele klantbeleving te bieden. Daarnaast gaat hij in op hoe jij met jouw organisatie ook stappen kan maken die kant op.

Shaun Smith komt op 16 juni naar Nederland voor het event Customer Experience Live! Hier zal hij de On Purpose Workshop geven. Op dit event komen ook Ziggo en CCDNA Award winnaar (automotive) BMW hun cases delen. Klik hier voor meer info en om je in te schrijven!

Shaun Smith heeft verschillende boeken geschreven:

 

Shaun spreekt in dit interview van het Meaningful Brands onderzoek van Havas Media waaruit blijkt dat bedrijven met een sterke purpose 133% beter presteren dan bedrijven die dat niet hebben. Dat onderzoek vind je hier.

In het gesprek wordt ook Simon Sinek genoemd met zijn boek Start With Why met bijbehorende TED Talk. Die Talk vind je hieronder.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=u4ZoJKF_VuA[/embedyt]

 

Bedrijven met een sterke purpose:

 

Bedrijven met een sterke purpose maken drie stappen door:

Smith onderscheidt drie stappen in de ontwikkeling van een purpose:

  1. Stand Up – zorg dat je weet waar je als bedrijf voor staat.
  2. Stand Out – zorg dat je dat op een onderscheidende manier naar buiten brengt. Wees daarin consequent en ontwikkel een strategie voor álle communicatiekanalen.
  3. Stand Firm – creëer een bedrijfscultuur die in lijn is met de customer experience en daardoor langere tijd kan blijven bestaan.