• Home
 • Masterclass Klantgericht Leiderschap

Masterclass Klantgericht Leiderschap

Nieuwe datum: 12, 13 en 14 februari 2023.

In de Masterclass Klantgericht Leiderschap leer je hoe je anderen kunt inspireren om samen met jou te bouwen aan een klantgerichte organisatie. Dit terwijl je je onderdompelt in luxe op het 5-sterren Landgoed Lauswolt te Beetsterzwaag.

De Masterclass Klantgericht Leiderschap is geschikt voor iedereen die anderen wil inspireren om een extra stap te zetten voor de klant. Zowel formele als informele leiders zijn welkom.

De Masterclass Klantgericht Leiderschap is een ervaring als geen andere en wordt door deelnemers beoordeeld met een score van 9,3.

De toekomst van klantgerichtheid is cultuur

Veel organisaties hebben de ambitie om klantgerichter te worden en meer enthousiaste klanten te creëren. Ze doen NPS onderzoek, brengen klantreizen in kaart, verbeteren touchpoints en geven trainingen aan de mensen die dagelijks klantcontact hebben. Om duurzaam te kunnen winnen op het gebied van klantbeleving is echter meer nodig. Als het gaat om klantbeleving geldt één belangrijk adagium: buiten winnen is binnen beginnen. De sleutel tot enthousiaste klanten én medewerkers is het bouwen van een klantgerichte cultuur. Een cultuur die klantgerichtheid stimuleert en faciliteert. Een cultuur die iedereen betrekt bij het elke dag een beetje beter helpen van klanten. Dat is immers niet alleen een taak van de mensen in de frontlinie, maar van iedereen in de organisatie. Iedereen in het bedrijf heeft direct of indirect impact op de klantbeleving.

De organisaties die de komende jaren het hart van de klant winnen, zijn organisaties die erin slagen een klantgerichte cultuur te bouwen en behouden. De toekomst van klantgerichtheid is cultuur. De Masterclass Klantgericht Leiderschap is erop gericht om deelnemers de tools te geven om die klantgerichte cultuur te bouwen en verstevigen.

Programma

Het programma van deze Masterclass bestaat uit een avond en twee dagen.

Avond vooraf:

Informele kennismaking onder het genot van een hapje en drankje.

Dag 1: Leiderschap- De sleutel tot een klantgerichte organisatie:

Leiderschap gaat om het inspireren van anderen om samen iets voor elkaar te krijgen. Het volgende staat centraal in de middag:

Deelnemers aan de Masterclass:

 • Leren de sleutel van beïnvloeding;
 • Weten hoe ze een icoon kunnen worden voor klantgerichtheid;
 • Leren hoe ze anderen emotioneel betrokken kunnen maken bij de klant en klantbeleving;
 • Weten hoe ze anderen mee krijgen op weg naar een betere klantbeleving, niet omdat ze moeten, maar omdat ze willen;
 • Het management van Landgoed Lauswolt deelt hoe zij de afgelopen jaren hebben gewerkt aan een culturele transformatie.

Dag 2: De bouwstenen van een klantgerichte cultuur:

Dag twee van de Masterclass gaat over de cultuur van organisaties. Hoe heeft cultuur impact op de klantbeleving? Hoe kun je een cultuur vormen die klantgerichtheid stimuleert en faciliteert?
Hieronder volgen de thema’s die op dag twee centraal staan.

Deelnemers aan de Masterclass:

 • Begrijpen hoe cultuur werkt;
 • Weten hoe je cultuur kan sturen;
 • Hebben de essentiële elementen van een cultuur geleerd;
 • Weten waarom veel cultuurveranderingen bijzonder moeizaam verlopen en wat ze daaraan kunnen doen;
 • Begrijpen waarom cultuur de sleutel is tot een legendarische klantbeleving.

Uniek: toolbox voor een klantgerichte beweging

De Masterclass zorgt ervoor dat deelnemers het geleerde heel makkelijk in de praktijk kunnen brengen. Deelnemers krijgen namelijk een kant-en-klare workshop waarmee ze direct kunnen beginnen met het starten van een klantgerichte beweging. De workshop is zo ontworpen dat deelnemers van de Masterclass collega’s in korte sessies enthousiast kunnen maken over de volgende stap naar een betere klantbeleving.
Ook worden er met de workshop direct verbeterideeën opgehaald. In de tweede dag van de masterclass wordt uiteengezet hoe men met de workshop de meeste impact kan maken.

Voor wie is de Masterclass Klantgericht Leiderschap bedoeld?

De Masterclass Klantgericht Leiderschap is geschikt voor iedereen die ervoor wil zorgen dat zijn of haar organisatie klantgerichter wordt. Over het algemeen zijn er twee type deelnemers:

 1. Formele leiders (managers) uit het middenkader of hoger management. Vakgebieden die we veel voorbij zien komen zijn algemeen management, marketing/CX, HR en klantcontact afdelingen.
 2. Informele leiders die geen officiële managementfunctie bekleden, maar ambassadeur van klantgerichtheid in hun organisatie zijn en daarin meer impact willen maken.

Veel deelnemers tijdens de masterclass komen met één of meerdere collega’s. Voor bepaalde onderdelen van de masterclass is dit heel waardevol, omdat het daarmee makkelijker is om te reflecteren op het eigen leiderschap en de klantgerichtheid van de eigen organisatie. Ook na de masterclass plukken de deelnemers hier de vruchten van.  Het geleerde is makkelijker in de praktijk te brengen en je kan elkaar helpen om écht een beweging in gang te zetten. Denk er ook eens om een collega mee te nemen!

Door wie wordt de masterclass gegeven?

Sydney Brouwer zal de masterclass begeleiden.

Sydney Brouwer is veelgevraagd spreker en grondlegger van het gedachtegoed over Klantgericht Leiderschap. Hij schreef ook het gelijknamige boek. Hij geeft zo’n 80 presentaties over klantgerichtheid en klantbeleving per jaar.

Waar wordt de Masterclass gegeven?

De Masterclass Klantgericht Leiderschap wordt gegeven op Landgoed Lauswolt. Dit 5-sterren hotel in Friesland heeft de afgelopen jaren een bijzondere culturele transformatie ondergaan. Een transformatie die vergelijkbaar is met wat veel deelnemers van de Masterclass willen bereiken in hun organisatie.

Marc van Gulick (general manager van Landgoed Lauswolt)  zal zijn visie delen op het bouwen van een gastvrije cultuur.

Wat anderen zeggen

De laatste Masterclass is door deelnemers beoordeeld met een gemiddelde van een 9,3. Hieronder vind je een aantal reacties van eerdere deelnemers:

“Een inspirerende Masterclass waarbij je inzicht krijgt in je eigen klantgerichte leiderschap capaciteiten, hoe deze te verbeteren en tools krijgt aangereikt om dit te implementeren in je organisatie. Een echte aanrader voor wie echt het verschil wil gaan maken.”

“Een Masterclass met een perfecte combinatie van diepgang en breedte en direct toepasbare output, naast een aantal handvatten waarmee je meer op lange termijn veranderingen kunt initiëren. Heel leerzaam op een heel onverwachte manier.”

“De Masterclass helpt je beter naar jezelf te kijken, waardoor je een betere leider wordt. Daarnaast word je ook geholpen om na de Masterclass verder te gaan in je organisatie, hetgeen een absolute meerwaarde heeft. Echt een aanrader om te volgen!”

Investering

De investering voor de Masterclass Klantgericht Leiderschap bedraagt € 1.895,- (exclusief BTW). Dit is inclusief een compleet arrangement (twee overnachtingen, twee keer ontbijt en lunch, één keer diner). Deelnemers ontvangen ook het boek ‘Klantgericht Leiderschap’ van Sydney Brouwer.

Overzicht

Datum:
Zondag(avond) 12 februari, maandag 13 & dinsdag 14 februari 2023.

Locatie:
Landgoed Lauswolt te Beetsterzwaag (Friesland).

Investering:
Normaal tarief: € 1.895,- (excl. BTW) per persoon

Inschrijven

Wil je je inschrijven voor de masterclass? Vul het formulier hieronder in om je aan te melden! We nemen snel contact met je op om je aanmelding rond te maken.

Klik hier voor de annuleringsvoorwaarden die van toepassing zijn op jouw inschrijving.

Schrijf je in de voor de masterclass

Geef hieronder aan dat je interesse hebt in de masterclass.
Het is aan te raden de masterclass te volgen samen met een collega, maar dat is niet verplicht.
We nemen natuurlijk sowieso snel contact met je op.